diumenge, 7 de juny del 2015

DESCOLONITZACIÓ

Eiiiiiii! 

Avui us parlaré també sobre la descolonització durant la guerra freda.
Els països de descolonització estaven liderats;  a indonèsia per Sukarno, a Egipte per Nasser i a l’índia per Nehru. A la conferíncia de Bandung van proclamar-se neutrals davant d’EEUU i l’URSS.

Va sortir el neocolonialisme, que consistia en una nova forma de dominació.
Molts països tenien molta pobresa, i d’altres no la patien tant..
Hi havia molta diferència respecte un país pobre i un de ric, vull dir que a simple vista es veia molt. La raça blanca es creia molt superior  la raça negra, hi havia molta desigualtat per part d’això, la raça blanca s’aprofitava.

Les característiques que tenia el neocolonialisme era que hi havia un intercanvi desigual es a dir, que els països subdesenvolupats portaven matèries primers i productes agrícoles a un preu que els hi deia els països desenvolupats. Per culpa d’això tenien molts deutes externs.

Una altra característica que tenien era una dependència tecnològica, els països subdesenvolupats no en tenien i per poder-ne tenir n’havien d’importar i el preu extern pujava perquè els preus eren molt alts, per culpa d’aquest el desenvolupament social i econòmic baixa.

I finalment tenim la manca de capitals i deute extern, no poden pagar els deutes extern que tenen, això fa que els països subdesenvolupats no tinguin capital propi.
en la meva opinió jo si realment no tingués diners per comprar una cosa, demanar un préstec està bé, sempre i quan el puguis acabar torna’n.. Però en aquest cas aquest país es veia clarament que no el podrien tornar, i a més a més, en seguien demanant  més i més.. primer de tot intenta pagar un deute que tens i després ja en demanaràs un altre.. 
També sé que no es un tema fàcil, que realment es trobar-t’hi.. però ara mateix aquest és el meu punt de vista. També es cert que molta part d’això va ser dels països desenvolupats, que es van aprofitar d’ells, i de les seves matèries primeres.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada